U bent hier

zen

Zen jongeren

'Zijn wie je bent'
Een introductiecursus zenmeditatie voor jongeren.
Waarom zou je als jongere willen leren mediteren? Opgroeien tot volwassene is niet zo simpel. Jezelf leren kennen. Je weg en plek vinden op school. De stress van examens. Leren omgaan met anderen. Met yogaoefeningen leer je ontspannen om beter te slapen, waardoor je uitgerust en zelfverzekerd elke dag begint.
Zen geeft je inzicht, een betere concentratie en meer rust waardoor je ook op school beter presteert.
 

Meer over Mariette


Leven en werk staan voor haar in het teken van bewustwordingsprocessen en spiritualiteit.
De rode draad in de wegen die haar aanspreken: 'Ken jezelf'. Wu-Wei: 'Handel (of handel juist niet) vanuit de kennis en de wijsheid van je hart'.
Yoga.
'Lachen is yoga voor de ziel'.
Als docente is zij een mensgericht coach: bewustwording en groeikracht stimulerend. Oog voor het individu en groepsdynamiek.
Dit paste en past zij toe in de eigen praktijk, onderwijsinstellingen, vormingscentra en voor diverse gemeenten.
Counseling/coaching.

Pilots


Lopende pilots
 
  'Zen voor ouder en kind'  Tijdens de duur van de pilot werd altijd individueel met een gezin gewerkt. Duur, dag en tijdstip  was in overleg.
  Evaluatie pilot 3-8-2015. Het afgelopen jaar zijn er in toenemende mate vragen gekomen van ouders met kinderen, die hoog sensitief zijn.

Zen en Enneagram

Benieuwd naar de kracht van je eigen Enneagramtype? Ga op ontdekkingsreis met Zenmeester Jeroen Witkam. Naast uiteenzettingen over het Enneagram is er tijd voor stilte. Basis beginselen: hoe ‘werkt’ het, de 3 lichaamscentra, de 3 gedragstypen, elk van de 9 typen afzonderlijk, het herkennen van je eigen ‘type’.  Stilte kan ervaren worden tijdens ingelaste momenten voor zenmeditatie. Kennis van het Enneagram kan bijdragen aan het loslaten van gedachten om zo je ware en diepste Zelf te vinden. Het Enneagram biedt inzicht in wat je belemmert en afhoudt om tot stilte te komen. Er is ruim gelegenheid voor vragen; uitwisseling en persoonlijk onderhoud.  Deze Zenmeester startte rond 1990 met meerdaagse introductiecursussen in het Enneagram. Aanbevolen literatuur voor beginners: Het Enneagram. Een weg naar zelfkennis van Richard Rohr en Andreas Ebert.
Tijdens deze morgen wisselen informatie, meditatie en onderlinge uitwisseling elkaar af.
Eerstvolgende mogelijkheid is op zaterdag 1april 2017 van 10.00-12.30 uur.
Welkom vanaf 09.30.
Groepsgrootte: Maximaal 8 deelnemers.
Kosten voor deze morgen: € 25.50. (Inclusief gezamenlijke maaltijd € 29.50)  Lees hier meer over het Enneagram

Mindful coaching/counseling


Mindful coaching en counseling binnen een therapeutisch kader gedurende een periode van herbezinning of herstel.
Het streven is om korte tijd ondersteuning te bieden. Even samen oplopen. Zodat de vraagsteller binnen 4-6  weken  meer tot zichzelf komt.
 
Voor wie?
- individuele deelnemer.
- partners.
- ouder en kind.
Hoe?
Individueel maatwerk aansluitend bij de persoon.
Semi-individueel maatwerk in onderlinge afstemming.

ZEN in Tilburg


Voel je welkom bij Zendo De Drie Juwelen om in alle eenvoud de kracht  van zenmeditatie te ervaren onder leiding van leraren met ruim 40 jaar ervaring in het begeleiden van groepsprocessen en individuele groei. Ontdek hoe stilte je terug brengt naar je eigen kern.

Voorbij de woorden wordt de oorspronkelijke helderheid van het eigen mens-zijn herontdekt. Op authentieke wijze verbind je je opnieuw met de wereld waarin je leeft.

Abonneren op zen