U bent hier

Boeken Zenmeester Jeroen Witkam Zitten in Stilte en Ga de stilte in en word vrij.

De 3e druk van 'Zitten in stilte' van Zenmeester Jeroen Witkam.
Beschrijving: Helderheid  en inspiratie door zenmeditatie. 34 voordrachten over zen, ontstaan tijdens zensessies. De teksten zijn ragfijn, helder en tastbaar.
Deelnemers aan de zenmeditatie bij deze zenmeester worden meegevoerd in het taalspel en de ervaringsdiepte van  zen en christendom.
Vonken van herkenning springen over, waardoor een wederzijdse bevruchting van beide tradities ontstaat. In de stilte van de meditatie is er echter geen vereenzelviging of voorkeur. Het 'Ware Zelf' ontvouwt zich in de stilte van de meditatie door ' lege aandacht'.
 
Over de auteur: Zenmeester Jeroen Witkam introduceerde als een van de eersten zen in Nederland. Waardoor hij decennia lang als abt het vernieuwende, inspirerende gezicht van de abdij in Zundert was. Hij schreef een tiental boeken waaronder 'Het geopende oog', In een kring van licht' en 'De stilte van het woord'.
Nu ziet hij het als zijn levensopdracht om zenleraar te zijn.
 
Over deze uitgave: Deze beperkte oplage zal niet via de boekhandel aangeboden worden, maar rechtstreeks aan geïnteresseerden.
Specificaties. ISBN 978-90-820132-0-7, formaat: 135 mm x 215 mm, omslag: soft cover, laminaat: mat, 207 pagina's. Op voorraad.
€19.95 exclusief verzendkosten. €24.40  inclusief verzendkosten in Nederland in  luchtkussen enveloppe.  Verzending buiten Nederland: € 30.60. Naar bestelformulier
 
Zijn recentste uitgave : 'Ga de stilte in en word vrij' verscheen 14 oktober 2016.
Beschrijving.
Wie de zenweg gaat, bevindt zich op een heel persoonlijke tocht. Jeroen Witkam is een ervaren gids die wegwijzers aanreikt door de braambossen en poorten toont op plaatsen waar ogenschijnlijk het pad ophoudt. Hij gebruikt daarbij oude zenmethoden zoals koans en de ‘tien plaatjes van de os’, maar ook wijsheid van het Enneagram, de christelijke woestijnvaders en de Bijbel.
Ook dit boek is ontstaan uit teisho’s, korte toespraken die inleiden op de meditatie en die het proces van verstilling bevorderen. Ze roepen op, nodigen uit en moedigen aan om vol te houden. Het boek wil de lezer laten kennismaken met deze bevrijdende dynamiek en uitnodigen ook zelf het proces van verstilling binnen te gaan. Het richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is in meditatie. Voor wie de zenweg reeds gaat, biedt het kostbare aanwijzingen de bekende methode verder te verdiepen.
Specificaties: ISBN 9789056703585, paperback, 208 pagina's, 2016.
€19.95 exclusief verzendkosten. €24.40  inclusief verzendkosten in Nederland in  luchtkussen enveloppe.  Verzending buiten Nederland: € 30.60. Naar bestelformulier
 
  
 
 
Jeroen Witkam (1931) was tot 2001 abt van de Trappistenabdij in Zundert. Hij voltooide zijn Bijbelstudies te Rome. In 1971 introduceerde hij zenmeditatie in de abdij. Het is zijn levenswerk geworden de joods-christelijke traditie en de zentraditie te verbinden.