U bent hier

Introductie zenmeditatie beginners

Leren mediteren. Lichter leven met zen.

Introductie Zenmeditatie. (groepsles, semi-individueel, individueel) Op dit moment in 2021 alleen individuele en semi-individuele lessen in de zendo.

Voor het aanleren van de beste lichaamshouding en ademhaling is aandacht de sleutel. Elke grote reis begint met kleine stapjes. Tijdens die aandacht in stilte ontstaat ontspanning en het  loslaten van gedachten wordt stapsgewijs ontdekt. Het is een 'thuis' komen bij jezelf. Naast het aanleren van de techniek van het zitten is er aandacht voor de achtergronden en het eigen proces. De cursus wordt gegeven door Mariëtte Paravicini di Capelli (Docente yoga en zen).  Deze cursus is een basis om zelfstandig verder te kunnen mediteren. Hierna kan een vervolg gepland worden voor een wekelijkse meditatie voor geoefenden om het eigen proces te blijven ondersteunen.

Praktisch: Een kwartier voor aanvang ben je welkom en staan koffie en/of kruidenthee klaar.
Gelegenheid  voor algemene vragen tijdens dit informeel ontmoeten. Persoonlijke vragen tijdens het individuele contact.
 
 

 

De plaatjes van de os staan in de zen-traditie
symbool voor het bewustzijnsproces,
dat de beoefenaar kan doorlopen.
 
 
 
 
Groepsgrootte: 4-8 deelnemers. € 55 per maand.
Semi - individueel: 2-4 deelnemers. Kan het hele jaar door gestart worden. per keer € 25.50. Dag, duur en tijdstip in overleg.
Individuele training: Kan het hele jaar door gestart worden. Dag, duur en tijdstip in overleg. Kosten naar draagkracht. Bj een gezinsinkomen tot 120% van het minimuminkomen 25; modaal 45, bovenmodaal 75.Eerst kennismaken?  Dat kan op aanvraag ook voor bedrijven/ scholen worden georganiseerd. Info over een workshop meditatie.

Maatwerk introductiecursus Zenmeditatie op aanvraag.

CAPTCHA
Op het moment kan er een dubbele beveiligingscheck zijn ivm de stortvloed aan spam uit het oostblok. Graag uw begrip hiervoor.