U bent hier

Docenten

De docenten van Zendo 'De Drie Juwelen' zijn Zenmeester Jeroen Witkam en Mariëtte Paravicini di Capelli.

ZENMEESTER JEROEN WITKAM

Wil je Zenmeester Jeroen Witkam persoonlijk ontmoeten?
Sinds 2007 is er eenmaal per maand een meditatie morgen op zaterdag onder zijn leiding in Zendo 'De Drie Juwelen' in Tilburg. Ook bij de doorgaande meditaties voor geoefenden op woensdagmorgen is hij doorgaans aanwezig.
 
DezZenmeester_Jeroen_Witkame Zenmeester begeleidt sinds 1971 zensesshins in binnen- en buitenland. Leerbevoegdheid van pater Enomya Lassalle van de Sanbo Kyodan school -Koûn Yamada (= Sotorichting met koans) om zelf zen-sesshins te geven, kreeg hij in 1974. Leerbevoegdheid van Ama Samy(Sanbo Kyodan school -Koûn Yamada) om leerlingen te begeleiden bij het oplossen van koans, verkreeg hij in 2005.
 
In de media: 'Zenbezorger Jeroen Witkam' (vraaggesprek met Agnes Sommer voor de Boeddhistische Omroep Stichting van 14 december 2008). Jeroen Witkam over 'Zitten in stilte'. (vraaggesprek met Jacqueline Oskamp voor de Boeddhistische Omroep Stichting van 28 juni 2009).
 
 
 

Publicaties van Jeroen Witkam

MARIETTE PARAVICINI DI CAPELLI

Sinds 2009 begeleidt zij de introductiecursus Zen voor beginners en de doorgaande meditatie op woensdagavond. Daarnaast  workshops zingeving voor (hoge-) scholen. Specialisaties o.a.: burn-out, stress reductie, aandachttraining bij ADHD en autisme zowel voor kinderen als volwassenen. Zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de zendo en behartigt de contacten via de website en andere media. Als yogadocente werkt zij sinds 1975 in binnen-en buitenland. (stress-coaching) Vanaf 1978 ook als counselor bij levensvraagstukken, zingeving.
Zij volgde diverse post-hbo-opleidingen en trainingen ter ondersteuning van haar werkzaamheden als coach/counselor.
Zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de zendo en behartigt de contacten via de website en andere media.