U bent hier

Zen kinderen

Adempauze

Een introductiecursus zenmeditatie voor kinderen tot 12 jaar. Doel: Het stimuleren van eigenwaarde, respect voor elkaar, openheid, creativiteit en vreugde. Een adempauze voor henzelf - los van prestatiedruk en sociale verwachtingen. Neveneffecten o.a. : verbeterde concentratie en nachtrust, zelfvertrouwen.
Ook jonge kinderen kunnen op speelse wijze leren mediteren. Hier wordt gekozen voor een combinatie van yoga en zen doen. 'Stilte', 'rust' en 'er mogen zijn zoals je bent'. In Jezelf groeien op jouw eigen unieke manier.
Géén uitgebreide verhandelingen over boeddha -natuur, wél ruimte om 'toevallig' te ontdekken.relax...
Groepslessen duren een uur; vanaf een kwartier voor aanvang ben je welkom en is er thee/ vruchtensap.
Draag losse kleding om je goed te kunnen bewegen en antislip sokjes om niet uit te glijden.

Door de individuele benadering en kleine groepsgrootte worden er handvatten aangereikt, die een positieve werking hebben bij o.a. concentratieproblemen, slaapstoornissen, stress, ADHD, faalangst, op een evenwichtige manier leren omgaan met hoog-sensitiviteit. Een vervolgcursus is mogelijk. Geplande groepsgrootte: 5- 8.

Voor de zelfstandige deelname aan een groepsles kunnen er eerst individuele lessen samen met een ouder/ volwassen begeleider op afspraak worden gemaakt. 
Individuele training kind: op aanvraag; kan doorlopend gestart worden.
Ouder en kind: op aanvraag; kan doorlopend gestart worden.
Workshop / cursus scholen: op aanvraag.  
 
In de dagelijkse praktijk blijken kinderen van deze leeftijd toch liever samen met een ouder/ volwassen begeleider te komen. 
De laatste jaren zijn er in toenemende mate vragen gekomen van ouders met kinderen, die hoog sensitief zijn.
Daarnaast diverse vormen van autisme, ADHD. Kinderen met slaap stoornissen, concentratieproblemen e.d. Vaak kan een sessie zowel ouder als kind een handvat bieden.
Meestal is een eenmalige sessie genoeg. Voor elke bijeenkomst wordt tot 2 uur uitgetrokken.
1e kennismaking en proefles eenmalig. Kosten: € 50 (=samen met deelnemende ouder/verzorger). Aanvragen via  onderstaand formulier of bel 013-57 17 114.
 
 
 
CAPTCHA
Op het moment kan er een dubbele beveiligingscheck zijn ivm de stortvloed aan spam uit het oostblok. Graag uw begrip hiervoor.