U bent hier

Docenten

De docenten van Zendo 'De Drie Juwelen' zijn Zenmeester Jeroen Witkam en Mariëtte Paravicini di Capelli.

ZENMEESTER JEROEN WITKAM

Zenmeester Jeroen Witkam Wil je Zenmeester Jeroen Witkam persoonlijk ontmoeten?
Sinds 2007 is er eenmaal per maand een meditatie morgen/dag op zaterdag onder zijn leiding in Zendo 'De Drie Juwelen' in Tilburg. Ook bij de doorgaande meditaties voor geoefenden op woensdagmorgen is hij doorgaans aanwezig.
 
Deze Zenmeester begeleidt sinds 1971 zensesshins in binnen- en buitenland. Lesbevoegdheid van pater Enomya Lassalle van de Sanbo Kyodan school -Koûn Yamada (= Sotorichting met koans) om zelf zen-sesshins te geven, kreeg hij in 1974. Lesbevoegdheid van Ama Samy(Sanbo Kyodan school -Koûn Yamada) om leerlingen te begeleiden bij het oplossen van koans, verkreeg hij in 2005.
 
In de media: 'Zenbezorger Jeroen Witkam' (vraaggesprek met Agnes Sommer voor de Boeddhistische Omroep Stichting van 14 december 2008). Jeroen Witkam over 'Zitten in stilte'. (vraaggesprek met Jacqueline Oskamp voor de Boeddhistische Omroep Stichting van 28 juni 2009).  Lees hier meer over Jeroen Witkam
 
 Enkele oudere publicaties van Jeroen Witkam

Enkele publicaties

MARIETTE PARAVICINI DI CAPELLI

Mariette Paravicini di Capelli Lesbevoegdheid ontving zij van Zenmeester Jeroen Witkam in 2009. Sinds 2009 begeleidt zij beginners en geoefenden. Daarnaast  workshops zingeving voor (hoge-) scholen. Specialisaties o.a.: burn-out, stress reductie, aandachtstraining bij ADHD en autisme zowel voor kinderen als volwassenen.

Als yogadocente werkt zij sinds 1975 in binnen-en buitenland. (stress-coaching) Vanaf 1978 ook als counselor bij levensvraagstukken, zingeving. Zij volgde haar eerste zenweekend bij Saswitha in 1978 om vervolgens  een jaar intensief een Hara-training te volgen (von Dürckheim)

Zij volgde diverse post-hbo-opleidingen en trainingen ter ondersteuning van haar werkzaamheden als coach/counselor. Zen binnen een therapeutisch kader.
Zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de zendo en behartigt de contacten via de website en andere media. 

Lees hier meer over Mariëtte Paravicini di Capelli