U bent hier

Boeken Zenmeester Jeroen Witkam.


De 3e druk van 'Zitten in stilte' van Zenmeester Jeroen Witkam.Zitten in stilte
Beschrijving: Helderheid  en inspiratie door zenmeditatie. 34 voordrachten over zen, ontstaan tijdens zensessies. De teksten zijn ragfijn, helder en tastbaar.
Deelnemers aan de zenmeditatie bij deze zenmeester worden meegevoerd in het taalspel en de ervaringsdiepte van  zen en christendom.
Vonken van herkenning springen over, waardoor een wederzijdse bevruchting van beide tradities ontstaat. In de stilte van de meditatie is er echter geen vereenzelviging of voorkeur. Het 'Ware Zelf' ontvouwt zich in de stilte van de meditatie door ' lege aandacht'.
 
Over de auteur: Zenmeester Jeroen Witkam introduceerde als een van de eersten zen in Nederland. Waardoor hij decennia lang als abt het vernieuwende, inspirerende gezicht van de abdij in Zundert was. Hij schreef een tiental boeken waaronder 'Het geopende oog', In een kring van licht' en 'De stilte van het woord'.
Nu ziet hij het als zijn levensopdracht om zenleraar te zijn.
 
Over deze uitgave: Deze beperkte oplage zal niet via de boekhandel aangeboden worden, maar rechtstreeks aan geïnteresseerden.
Specificaties. ISBN 978-90-820132-0-7, formaat: 135 mm x 215 mm, omslag: soft cover, laminaat: mat, 207 pagina's.
€ 20.45. ( Inclusief verzendkosten in Nederland in  luchtkussen enveloppe € 25.00.  Verzending buiten Nederland: € 31.)

Op het moment uitverkocht. Bij voldoende interesse wordt een herdruk gepland. Laat daarvoor hier een bericht achter.
 
'Ga de stilte in en word vrij'.
Beschrijving.
Wie de zenweg gaat, bevindt zich op een heel persoonlijke tocht. Jeroen Witkam is een ervaren gids die wegwijzers aanreikt door de braambossen en poorten toont op plaatsen waar ogenschijnlijk het pad ophoudt. Hij gebruikt daarbij oude zenmethoden zoals koans en de ‘tien plaatjes van de os’, maar ook wijsheid van het Enneagram, de christelijke woestijnvaders en de Bijbel.
Ook dit boek is ontstaan uit teisho’s, korte toespraken die inleiden op de meditatie en die het proces van verstilling bevorderen. Ze roepen op, nodigen uit en moedigen aan om vol te houden. Het boek wil de lezer laten kennismaken met deze bevrijdende dynamiek en uitnodigen ook zelf het proces van verstilling binnen te gaan. Het richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is in meditatie. Voor wie de zenweg reeds gaat, biedt het kostbare aanwijzingen de bekende methode verder te verdiepen.
Specificaties: ISBN 9789056703585, paperback, 208 pagina's, 2016. € 22.75.
(Inclusief verzendkosten in Nederland in  luchtkussen enveloppe. € 27.30. Verzending buiten Nederland € 33.30.)


Op het moment uitverkocht. Bij voldoende interesse wordt een herdruk gepland. Laat daarvoor hier een bericht achter.
 
 
'Vonken springen over'. Van woord naar stilte, van stilte naar woord.

Beschrijving.

Waardoor heeft het levensbeschouwelijke woord in onze tijd zijn zeggingskracht verloren? Kerken lopen leeg. Filosofie lost de verscheurdheid van het menselijke bestaan niet op.
Wonderlijk hoe de westerse beschaving in de leer gegaan is bij het Oosten. Het toverwoord is stilte. Is stilte een wondermiddel dat automatisch werkt? Of is stilte een gevecht op leven en dood, een ingrijpende confrontatie met jezelf?
Een diepe crisis, een eenzame weg opende voor de monnik Jeroen Witkam de poort naar een bestaansbesef dat hem vertrouwd maakte met het bestaansgeheim. De Bijbel kon hem in deze crisis niet helpen, maar de stilte van deze crisis deed hem het Bijbelwoord op een nieuwe manier hervinden. Het Oosten reikte methodes aan van zitten en ademen die hem hielpen op deze wonderlijke weg, waar onderhavig boek een getuigenis is. Ieder hoofdstuk bevat een geheim waarmee je je meditatief vertrouwd kunt maken.
Specificaties: ISBN 9789056704148, paperback, 160 pagina's, maart 2021. € 22,95.
(Inclusief verzendkosten in Nederland in  luchtkussen enveloppe. € 27.30. Verzending buiten Nederland € 33.30.)

Op het moment uitverkocht. Bij voldoende interesse wordt een herdruk gepland. Laat daarvoor hier een bericht achter.

 

 Jeroen Witkam (1931) was tot 2001 abt van de Trappistenabdij in Zundert. Hij voltooide zijn Bijbelstudies te Rome. In 1971 introduceerde hij zenmeditatie in de abdij. Het is zijn levenswerk geworden de joods-christelijke traditie en de zentraditie te verbinden.